10.10.2013
Harvat vapaat hetket valveilla ovat kuluneet hyvien kirjojen ja innostavien neuleiden seurassa. Pitäisi ehkä siirtyä äänikirjoihin, jotta lukeminen ja neulominen onnistuisi samaan aikaan. Pitkästä aikaa olen myös työstänyt nahkaa. Mitään suurta ei ole syntynyt, mutta rannekkeiden lisäksi miehen vanha nahkarotsi on muutostilassa. Lahjamietteitä alkaa pilkahdella mieleen. Olen miettinyt mitä jouluun valmistautuminen voisi olla lokakuussa. Jostain syystä upea ruska ulkoa ei ole siirtynyt muistikortille, muistiin olen sentään yrittänyt sitä tallettaa. Ollaan kameran kanssa vieraannuttu toisistamme.

A couple of good books and some interesting knits have taken those few free moments lately. I have also been working with leather again. Nothing too complicated, just some leather cuffs and the old leather jacket of my husband is waiting for its' turn to be transformed into something else. The first thoughts of Christmas presents have crossed my mind, too. The autumn foliage is stunning this year, but I have hardly any photos of it. I think I have lost the connection with my camera.

4 kommenttia:

outi kirjoitti...

Kivalle näyttävät nahkatyösi (punainen on ihana!) ja hyvin mielenkiintoisilta kirjojesi nimet. Jokohan me saadaan ensi viikolla lunta?

virkattu lintu kirjoitti...

Vau, onpa upea tuo kettukukkaro! Ihania nuo rannekkeetkin. Nahkatöitä en olekaan koskaan kokeillut, nythän tässä tulee innostus itsellekin...

Mukavia vapaa- ja työhetkiä myös :)

Mirva kirjoitti...

Mulle ja kameralle on käynyt ihan samoin.

Kirjavalikoima näyttää täydelliseltä! Täytyykin heti googlettaa. Jos ensi viikolla saisi vaikka suunnattua kirjastoon palauttamaan ne myöhässä olevat ja lainaamaan uusia...

Merruli kirjoitti...

outi:Minä en kyllä vielä ole valmis lumentuloon. Keski-Eurooppahan saikin jo oman ensilumensa, ainakin Alpeille. Kassillinen alennustulppaaneja odottaa vielä piilotusta.

virkattu lintu: Kettukukkarokin on miehen nahkatakista (nahan sisäpuoli)kotoisin. Oikeastaan nahan kuviointi on tosi helppoa ja ompelu sujuu useimmiten ihan koneella kun vain on nahkaneula. Jos kuvioiden kuluminen ei huoleta voi maalauksen hoitaa ihan akryyliväreillä jne. Ja eikun kokeilemaan!

Kuvaamiseen tarvitsisi enemmän valoisaa aikaa ja havaitsemiseen myös. Aika monena aamuna on pysäkillä harmittanut ettei ole kamera mukana, kun työmatkaan osuu parhaat sumut, lintuparvet ja pisarat oksilla. Kotiin palatessa ei havainnointikykykään ole enää yhtä hereillä.
Kunhan saan tuon Zero waste-kirjan luettua voisin laittaa sen postissa sinulle. Se on mielenkiintoinen, mutta osa ideoista hyvin kulttuurisidonnaisia Amerikkaan ja itselle sopivimmat vähennyskeinot muistanen ilman kirjaakin. Monet jutut löytyy myös tekijän blogista..Mutta tuo How to be a woman, sen kanssa hekottelin ja hihittelin vaikka aihepiiri on ns. vakava. Se oli kirjaston versio ja vakaasti harkitsen omaan hyllyyn hankkimista.