17.2.2013

SukkaterapiaaLaitoin kädet lankalaariin, seurasin värin kaipuuta ja tartuin Noro-kerään. Illalla saattaa olla jo yksi uusi sukka, viikon päästä toivottavasti kokonainen pari. Ne tammikuulla valmistuneet kuvioneulesukat ovat näet jo puhki pohjasta, parsittu kahdesta kohtaa. Novita wool ei selvästikään ollut riittävän kestävä kumppani Nalle-langalle. Tällä hetkellä omistan yhdet ehjät parsimattomat villasukat, muista pitäisi leikata varret irti ja neuloa uudet pohjat. Kaikkea ei pysty parsimallakaan paikkaamaan. Voisi luulla että jalkapohjani ovat kiveä, mutta eivät ne ole edes kuivat. Taidan vain omata kummallisen tavan askeltaa ja liian suuren mieltymyksen villasukkiin kaikissa olosuhteissa.

Knitting a new pair of socks out of Noro. I hope to have a new pair some time next week, because even the colorwork pair that I finished in January is already broken and darned. I really am a heavy user, when it comes to woolen socks. Actually I live in woolen socks.

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Herkkulanka! Mulla on samansävyistä menossa, mutta puuvillaista.

Ina kirjoitti...

Minkavarinen lanka!!!!!! Wau! Tosta tulee kylla uuuuupeat sukat! Jos sa parsit villasukkia niin ma parsin taalla sukkahousuja, isompi neiti saa kaikki rikki (reisista tai saaren kohdalta). En ymmarra miten.

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten upeat värit! Ihan sellaiset minun värit, viihtyisin tuon värisissä vaatteissa.

Minulla on ilmeisesti kanssa tosi luisevat jalat, kun kaikki sukat menee aina puhki.

Pitko kirjoitti...

Hurmaava väri. :) Jossain kirjassa oli maininta ihan omanlaisestaan, sukkiin käytettävästä vahvikelangasta, mutta itse en ole koskaan sitä kokeillut...

Anonyymi kirjoitti...

Kyl onki ihana lanka toi Noro, onneks mul on tääl ihan samaa lankaa ja värii. Kivat sukat! Hande

Merruli kirjoitti...

Satu: Ihmeen kauan tuo lanka joutui lankalaarissa odottelemaan. Tuossa on kaikki lempisävyt samassa kerässä ja niiden seassa kestän pienen aniliinipoikkeamankin.

Ina:Sukkahousuja kuluu myös meidän eskarineidillä. Etenkin polvista hankautuvat puhki.Parsimista siis riittää.

Kirjailijatar:Luulenpa että juurikin se luisevuus on omienkin sukkieni hajoamisen syynä. Ei näet kestä kaupankaan sukat.

Pitko:Olen joskus miettinyt vahvikelangan käyttöä. Se toimisi parhaiten jos ongelmani olisi kantapään hajoaminen kantalapun kohdalta, mutta yleensä sukat hajoaa päkiän alta ja juuri varpaisiin ei hirveästi haluaisi tekokuitua lisätä. Olen myös pohtinut milla tapaa voisi neuloa vain sukan pohjan vahvikkeella, mutta sopiva tekniikka on vielä keksimättä. Kerron jos saan kuningasidean ;o)

Hande:Bonuksena on se että lanka on aivan ihanan tuntuista käytössä, kunpa se vielä kestäisi käyttöä. Sitten oltaisiin aika lähellä täydellistä lankaa.