16.11.2011

Yhden herkku, toisen inhokki


Kokemukseni mukaan seuraavat syötävät jakavat mielipiteet aika rajusti. Nämä kaikki ovat minun mielestäni ehdottomia herkkuja ja osaksi kuuluvat myös joulun aikaan. Kuinkas on, kelpaako sinulle halva tai marsipaani? Entäpä sinihomejuusto tai mätitahna?

Most people I know have a strong opinnion about these delicasies. How about you, do  you like halva, marzipan, blue cheese or roe paste? I like all of them- a lot!

8 kommenttia:

outi kirjoitti...

Kaikki menee.

siina*k kirjoitti...

Slurps vaan, kyllä maistuu!! Paitsi ei sellainen tosi vanha tai "tusinamarsipaani". Sellainen siis jota on joidenkin saksalaiskonvehtien sisällä. Sori vaan saksalaiskonvehtitehtilijat!

aleksandra kirjoitti...

Sinihomejuusto suurinta herkkuja! Menee joka paikassa :P

Maria kirjoitti...

Halva yes ja sinihomejuusto nam-ja yllätyspaketit ihania:D
Kiitos Merruli♥ sait harmaan päivän paistamaan.

frost kirjoitti...

Halvaa en ole kai koskaan maistanut, marsipaania ja sinihomejuustoa sen verran, että tiedän olla maistamatta enää. Mätitahna menettelee, mutta ei kuulu herkkulistalle.
Myös mämmi kuuluu mielestäni samaan kategoriaan vaikkei kuulukaan jouluun. Se on kyllä suurta herkkua! Tulipa nälkä. Pitää lähteä jääkaapille :)

Mirva kirjoitti...

Ei. Ei ikinä. Annoin mätitahnalle viimeisen tilaisuuden tänä syksynä, ja se oli virhe. Muita en aio edes kokeilla enää.

(Voiko näissä olla joku samanmakuisuus-juttu? Näyttäisi, että ihmiset joko pitävät kaikista näistä, tai ei mistään.)

Riikka kirjoitti...

Halva nam, marsipaani yäk. Sinihomejuusto iso YÄK, valkohomejuusto iso NAM. Mätitahnaa en ole ikinä maistanut;)

Entäs oliivit? Niistäkin joko tykätään täysillä tai sitten inhotaan. Itse en ole oppinut niistä pitämään vaikka olen yrittänyt.

Merruli kirjoitti...

Outi:Sulle löytyis ainakin tarjottavaa meidän kaapeista!

SiinaK: Siellä toinen oivan maun omaava. Mä pidän siitä tusinamarsipaanistakin aika lailla. Joka jouluksi pitää hankkia yksi sellainen halpisrasia, johon on kunnolla tujautettu karvasmanteliöljyä.

aleksandra:Sinihomejuusto on kieltämättä melkoinen jokapaikan tuote. Jalostaa ruoan kuin ruoan ja sopii joihinkin makeisiinkin.

Maria:Mukavaa, että tuli perille. Yllätyspakettien lähettäminen on hauskaa ja vielä parempi jos se toi iloa mukanaan.

frost:sanoisin että jos pitää seesamin siemenistä voi pitää myös halvasta. Totta, mämmi jakaa myös mielipiteet. Sillekin sanon kyllä, mutta en yhtä intohimoisesti kuin näille muille.

Mirva:Minulla oli pohjalla juurikin tuo hypoteesi, että ehkä nämä makumieltymykset korreloivat jotenkin keskenään. Ehkä kyseessä ovat äärimakeat tai äärisuolaiset maut. Laitanpa korvan taakse, jos vaikka saan vielä sinut tänne kahville/teelle, etten näitä herkkuja ainakaan tarjoile. ;o)

Riikka:Taidat olla se poikkeus joka vahvistaa säännön eli maut menevät ristiin eli et pidä kaikista mainituista, muttet myöskään inhoa. Totta muuten, oliivit ovat myös näitä riskitarjottavia. Minä pidän vihreistä, mutta ilman mustia oliiveja pärjään ihan hyvin.Mustien pitää olla Kalamata-oliiveja tai sitten jätän mieluiten väliin.