22.10.2011

Lomalöytöjä

Loma se on lyhytkin ja lähellä vietetty. Niin hyvää tekee viikko ilman edestakaisin ryntäilyä. Ei rynnätty anoppilaa pidemmälle. Pääsin taas kiertämään suosikkikirpparini laarit ja tein maltillisen visiitin lankakauppaan. Kirpparilta mukaan tarttui lapsille vaatetta ja vähän muutakin. Löydöistä oma suosikkini on tuo käsinneulottu kirjoneule eurolla. Löysin myös itselleni farkut 50 sentillä, pari 70-luvun Burdaa kaavoineen, lapsuuden arvostamiseen kannustavan valokuvakirjan 60-luvun alusta ja nuorimmaiselle Fredriksonin karvareunahatun. Harkintaa oli matkassa jopa niin paljon, että jotakuta toista jäivät odottamaan vinkeän väriset karvalankamatot erikoisella poljennolla, pari raanua ja kasa Arabian eriparilautasia (niitäkin kaikkia harkitsin hetken).

Matkassa mukana ollut raitahuivi edistyi parin raidan verran, mutta Kyrön romaani vei ymmärrettävästi neuleelta aikaa. Mainio kirja kerrassaan, ajankohtainen ja monessa suorastaan viisas, mutta samalla viihdyttävä. Tämän uskallan jo sanoa, vaikka en kirjaa vielä ole loppuun asti lukenut.

We spend a couple of days at my in-laws. That means every time some thrifting at my favorite fleamarket. I found a pile of clothes for my kids -my favorite is the handknit colorwork sweater for one euro. I was also happy to find a pair of jeans for myself and some Burda magazines with the original patterns from the 70's and the book with photos about kids from the 60's just to name a few. Believe it or not  I left a lot of goodies unbought for someone else to find. I managed a few new stripes for my scarf, but the book from the library stole some of my knitting moments.

6 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Hyvin olet harkinnut! katselin edellistä postaustasi ja houkuttelevalta näyttää kyllä tuo sukkalehti. Toisaalta taas.. mulla on parikin sukkakirjaa joista en ole tehnyt yhtään ohjetta, äärettömän hidas olen minäkin kutomaan ja kolme projektia nyt kesken, joten ehkä parempi etten mene hakemaan tuota lehteä kaupasta..

Merruli kirjoitti...

Merja: Tuon sukkalehden vahva puoli oli kyllä myös hinta eli 4,90, siihen ei moni sukkakirja pysty. Mutta toisaalta paineitahan tuollainen lehdykkä vain kasaa ihmisen niskaan, liikaa ideoita, liian vähän aikaa.

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Nyt Merruli hartiat alas ja ressi pois. Olet puuhakas kolmen pienen äiti. Minulla, jolla on isot lapset, ei noussut mitään ressiä sukkalehdestä. Katselin ilolla kuvia... katsele sinäkin;)
Oli helpottavaa kuulla, että jännitys lapsesi terveyden suhteen meni ohitse tai helpotti. Älä siis sukistakaan ressaa;)

Ihania löytöjä olet tehnyt kirpparilta!

Merruli kirjoitti...

Rouva Kameleontti: Tuo sukkaressi olisi sellaista aika kepeää, kun tosiaan haluaisi kokeilla kaikkia malleja ;o) Mukavasti otettu japanilaisten käsityökirjojen henkeä tuohon sukkalehteen ja luotettu yksinkertaiseen stailaukseen, joka jättää itse sukille tilaa. Oli harvinaisen onnistunut Novitalainen sanon minä. toki vielä on vaikea sanoa, pystyykö niillä ohjeilla myös onnistumaan, mutta sukat onnistuu yleensä onneksi ohjeettakin.

virkattu lintu kirjoitti...

Minäkin olen kovasti ihastellut sitä Novitan sukkalehteä. Muutenkin Novita on mielestäni petrannut viime vuosina, ilme on raikastunut lehdissä ja langoissa. Huippulöytöjä oletkin tehnyt! Kauniita rauhallisia värisävyjä näissä kuvissa.

Merruli kirjoitti...

virkattu lintu: Jos jotain vielä Novitalta toivoisin, niin lankojen värikartat saisivat sointua paremmin toisiinsa. Toki ihmisten värimieltymykset ovat niin kovin erilaisia. Mutta mainitsemaasi raikastumista on tapahtunut.