1.8.2011

Kesää purkkiin osa 3
Mies palasi töihin, kalenteriin vaihtui uusi aukeama, piti pukeutua neuletakkiin, alkoi siis loppukesä tai alkusyksy, ihan miten kukin haluaa. Kumpi tahansa, on tällä ajalla toinenkin nimi, nimittäin arki. Mutta se ei ole mikään kirosana.

Mutta siis säilöntäsarja jatkuu. Tänään vaan ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Rouva näyttäisi purkittaneen vispipuuroa. Kokeilin siis vadelmacurdia. Pysyttelen vastaisuudessa siinä sitruunaversiossa, koska on helpompaa ja lopputulos sekä maukkaampi että kauniimpi. Huomenna toki maku vasta on kohdillaan, mutta alkumaistelujen perusteella tuo tahna maistuu lähinnä sokerivoitahnalta. Säilönnässähän puhtaus on puoli ruokaa, mutta jostain vain ilmestyi purkkien desifiointikattilaan rasvahelmiä ja tillinpätkiä. Syyllinen löytynee pihdeistä joilla nostelin purkkeja vedestä, vaikka toki luulin ne pesseeni. Huomenna voi sitten maistella kylmentynyttä tahnaa, josko vaikka löytää lohisen sivumaun..

My husband went back to work, the weather cooled down a bit  and a new month began. So it's last days of Summer of first days of Fall, just how do you like it. Today I tried out the raspberry curd recipe, but I'm not so sure the taste is worth all the trouble. I think I'll stick with the lemon variety, it's easier and tastes so good.

1 kommentti:

leena kirjoitti...

Oi miten olet ahkera! Minä kovasti suunnittelen kaiken purkittamista, mutta en ole vielä saanut ryhdyttyä.