10.8.2011

Kasvamista


Ne kasvavat salakavalasti. Ilman että oikein huomaakaan kasvattavat vanhemmistaan koululaisten äitejä ja isiä. Meillä on ekaluokkalainen. Minun pitää kasvaa koululaisen äidiksi. Tänään oli vielä yllä pinkkiä, mutta koulunpiha täynnä mustaa. Minä toivon jatkopaloja lapsuuteen, värikkyyteen.

Behind your back they seem to grow. They transform you into parents of school kids without your promise. That happened to me. Today I became a mum of a first grader. Today she was wearing pink, but the whole school yard seemed to be wearing black. I wish she won't loose her childhood not just yet, nor the colors.

7 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Minäkin toivon jatkopaloja värikkyyteen, leikkimiseen, mielikuvittelemiseen ja koirantessureppujen käyttöön... Kyllä mustaa ehtii vielä sonnustautua. Iloisia koululaispäiviä ja koululaisäitipäiviä <3

heidi kirjoitti...

Sinä sanoit sen nii hyvin, kuinka salakavalasti olen kasvanut koululaisen äidiksi. Minä myös. Meilläkin tänään esikoisen eka koulupäivä. Vieläkin hieman tolaltani, huolissani, silti iloinen iloisen pieneni puolesta. Löysin ihanaan blogiisi Minjan kautta :D jään viivähtämään...

minja kirjoitti...

Kylläpä on paljon nyt ekaluokkalaisia kaikilla tutuilla. Onnea sinunkin pienen koululaisesi tiehen!

Meidän ekaluokkalaisen luokka on lämpimän oranssi, siellä osataan onneksi käyttää värejä ja jatkopaloja.

Ihana innostunut liike kuvassa ja toivon että väritkin pysyvät piiiiitkään!

Liivia kirjoitti...

Pinkki on meillä nykyään se väri, mitä EI SAA olla, kaikki muut kelpaavat. Pinkki on pikkulasten väri. Siis näin tyttöni mielestä.
No ei meillä kauheasti pinkkiä olekaan, mutta nekin vähät nyt totaalisen syrjittyjä.

Kolmasluokkalaista näyttää kiinnostavan musta, mutta myös onneksi monet muutkin värit. Huomaan, että tyttöni on omantiensäkulkija. Laittaa päälleen mitä mielii, meni valtavirta miten vaan. Mutta turha hänelle on pakottaa jotain, mistä hän ei itse pidä.

Voi kun kaikki vanhemmat olisivat halukkaita pidentämään alati lyhenevää lapsuutta. Mutta kuulen jatkuvasti kuinka ylpeitä ollaan esim sellaisesta, ettei meidän 6-vanhaa kiinnostaa enää lelut. Tai kun meidän 5-vuotias osaa ulkoa kaikki Madonnan biisit. Yksikin äiti tyhjäsi ekalle menevän koululaisen huoneen kaikista leluista "kun ei niin iso enää leiki", mutta tyttö itse ei olisi halunnut luopua leluistaan.
Miksi niin monilla vanhemmilla on tarve esitellä lapsilleen isompien juttuja, vaikkei tämä itse niitä vielä kaipaisi, sitä ihmettelen.

Onnea teidän koulutielle!

coco kirjoitti...

is it already cool enough to wear long sleeves! here is still very humid and hot dayssssss

i hope you enjoy being 1grader mom.

Maria kirjoitti...

Sinä olet jo hyvällä tiellä koululaisen äidiksi.Sinulla on lämmin sydän ja lapsi tuntee sen.Haleja pienelle isollesi ja kyllä pinkille ja vihrealle ja lapsen lempiväreille--meillä ensi viikosta viidesluokkalainen valitsi pinkit farkut ja neuleen ensimmäistä päivää odottamaan:D

Merruli kirjoitti...

Rva Pioni: Välillä ihmetyttää mihin katosivat leikkivät kuudesluokkalaiset tai lastenlaulut...

heidi:Mukavaa, että tulit piipahtamaan ja jätit itsestäsi viestin. Oi, sinäkin esikoisekaluokkalaisen äiti, kyllä tämä kieltämättä totuttelua vaatii. Jotenkin tuntuu pikkulapsivaiheen lopulta tämä, mutta lapsen innostusta on mukava seurata ja toivoa sen säilyvän.

minja:Kiitos, onnea varmasti tarvitaan, vaikka alku lupaavalta vaikuttaa.Teidän esikon koulu kuulostaa hyvältä. Meillä on jättimäinen (miltei 700 lasta)lähikoulu, mutta olen toiveikas.

Liivia: Ehkä omani ei ole niin tarkka vaatteistaan, kunhan ovat mukavat, mutta siitä olen varma, että kun ensimmäisen kerran hän saa joltakulta kommentin vauvapinkistä, hän jättää värin kerrasta,koska kaverien sana tuntuu olevan laki.
Hui, mitä kauhutarinota! Miten käy lapsen jolta varastetaan leikki ja mielenlento. Taitaa Suomessakin olla tiikeriäitejä, akateemisuuteen pakottavia. Miksi vanhemmat eivät huomaa, että heidän tehtävänsä on suojella lapsen sydäntä ja minuutta?

coco:This week has been really autumn like with night temperatures under ten and day-time under twenty, but next week it should get warmer again.

Maria:Värikäs viidesluokkalainen se on hyvä tavoite! Ihmettelinkin kuinka myöhään pääkaupunkiseudun koulut alkavat, onko teillä syyslomaa lainkaan?