5.8.2011

Ehkä sittenkin
Pitänee varovaisesti muuttaa käsitystään tai no, ainakin antaa uusi mahdollisuus Novitalle. Novitan langat eivät vieläkään tai oikeastaan enää jaksa suuresti innostaa, koska keinokuituja on yleensä niissä makuuni liikaa ja värisävyt harvemmin sitä mitä haen. Novita-lehti tarttui mukaani kauppareissulta ehkä oranssinkeltaisen kannen ansiosta ja yllättävän monta kiinnostavaa neuletta löytyi sen tutumman peruskauran (kauluripötköä toisensa perään) seasta. Tosiasia on etten yleensä saa itselleni neuletakkeja tehtyä valmiiksi asti, joten tuskin yhtään näistä houkuttelevista toteutan, mutta jos niin silloin tuo kuvioneulehärpäke taitaisi olla listalla ensimmäisenä. Lasten neuleisiin innovatiivisuus ei vielä ollut ulottunut, tuon kuvioneuleen ohjeen olisin mielelläni ottanut lasten koossa, perusvillapuseroiden ja pipojen ohjeita kun löytyy muutenkin.

Some knits from the Finnish yarn company Novita, which I would like to try, but most likely won't. I have learnt that I rarely finish big knit for myself.

4 kommenttia:

outi kirjoitti...

Sulla on siellä samat aatokset (taas) kuin itselläni. Minäkin ostin ja tykkään Novitan syksyn keltaisesta sävystäkin. Samaa kirjoneuletta katselin, se oli Kelolle, eikö? Jos teet sen ohuemmalla langalla koossa S tuliskohan siitä lapselle? Minullakin on tuo oranssi kaksirivinappi mielessä. Pitää vielä miettiä.

Rva Pioni kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta Rva Pionille.

Annat siis Novitalle mahdollisuuden;)
Minäkään en pidä keinokuiduilla sekoitetuista langoista, ja villaa olen joskus vanhingossa pessyt pesukoneessa, jolloin sain kätevästi aikaan lapsen vaatteen (vaan lapsipa oli omaa mieltään).

Lissu kirjoitti...

Suomen neulelehdet ovat tosiaankin aika esihistoriallisia malleja pullollaan, verrattuna saapasmaan vastaaviin. MUTTA lankoja täältä sentään löytyy vaikka minkälaisia, päinvastoin kuin saapasmaassa. Siis lehtiä saapasmaasta (kun muistaa että kokojutut ovatkin sitten oma ongelmansa) ja langat Suomesta.

Merruli kirjoitti...

outi: Luulen, että minullakin tuo kaksirivinen on todennäköisempi toteutettava, koska siinä on lyhyet hihat eli vähemmän neulottavaa ja tuossa Kelossa sitä keinokuitua vähän liikaa. Kauniita värejä oli värikartassa toisin paikoin ihan ilahduttavasti.

rva Pioni:Minä olen vakaasti sitä mieltä että täysvillaisia ei edes tarvitse pestä yhtä usein kuin sekoitelankaisia, joten ei käsinpesukaan haittaa. Onhan se toisaalta kätevää, että voi tehdä huopaa itse epäsopivista neuleista..

Lissu: Onko filatura Grossa Saapasmaan monopoli langoissa, vai kuka siellä on mahtitekijä. Onko sinulla tuntumaa, kuinka paljon italialaiset neulovat?