18.7.2011

Kirpan paratiisiKesän parhaita asioita on itsekasvatettu salaatti. Se on lähiruokaa aidoimmillaan, torjunta-aineetonta, helppoa ja edullista. Valitettavasti vain kulmakunnan kirpat ovat myös huomanneet pienimuotoisen salaattimaani. Ojan toisella puolella on rypsipelto ja vaihtelun vuoksi nuo ristikukkaisissa viihtyvät pikkukoppiaiset haluavat natustella salaattia. Ensimmäinen erä rucolaa käytännöllisesti katsottuna katosi, joten kylväessäni aasialaisia salaattivihanneksia luulin olevani viisas ja peitin kylvökset kasvuharsolla. Riittävän viisas en kuitenkaan ollut ja poistin harson. Nyt salaattimaa on täynnä komatsunaa, sareptansinappia, mizunaa ja paksoita ja kaikki mainitut aasialaiset ovat täynnä reikiä. Aion kuitenkin kilpailla kirppojen kanssa ja syödä salaattia reikineen kaikkineen.

Growing leaf vegetables is the easiest way to grow something to eat. I have various Asian varieties like komatsuna and mizuna growing in my little vegetable garden. The problem is that the little black beetles love my salad greens like as much as I do. They have eaten their way through all the leaves.

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

No ne kirpat ne mun retiisitkin söi!

Lissu kirjoitti...

Kyllähän kirvat herkut löytää, mutta luomuahan salaatit silti on. Saat samalla eläinproteiinia - jos haluat. itse olen sen verran laiskistunut, että kasvatan parvekkeella vain yrttejä. niihin ötökät harvemmin eksyvät.

aleksandra kirjoitti...

hyviltä näyttää, rei´istä huolimatta :) täällä vasta haaveillaan omasta kasvimaasta..

Merruli kirjoitti...

Jonna: Kirpat on yksi syy, miksi en enää kylvä retiisejä.

Lissu: On se vaan onni, että yrtit edes saa olla ötököiltä pääosin rauhassa, muuten olisi tältäkin puutarhurilta välillä motivaatio vähissä.

aleksandra: Kyllä noita reikäisiä toki syödä voi -ja ainahan vihreä on kaunista :o)