26.6.2011

Pikkuhiippa
Juhannuksen tienoissa voi kuulla pikkuhiipan ääntelyä: riekunaa, kiljahtelua ja väliin äkäistä ärhentelyä. Pikkuhiipan voi tavata oranssiin tai vaaleanpunaiseen pukeutuneena. Oranssi on isähiipan paidasta kierrätettyä, vaaleanpunainen Marimekon trikoota. Äitihiippa ompeli molemmat tänään Ottobre 1/2005 kaavalla ja opetteli samalla kaksoisneulan käyttöä ja trikookaitaleen kiinnitystä. Aika monta euroa kilahti säästökassaan. Saumuri olisi mukava, mutta selviytyy sitä näköjään trikoon ompelusta ilmankin.

Today I sewed two hats for our baby. The pattern is from Ottobre 1/2005. The biggest challenge is getting the jersey trim attached nicely. A serger would be nice, but it is possible to sew jersey without it, too. The orange fabric is recycled from a t-shirt and the pink fabric comes from Marimekko.

8 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Ihanat hiipat! Mullakaan ei saumuria.. ja trikoota vähän pelkään..

minja kirjoitti...

Miten ihanat hiipat! Ensimmäisestä tulee mieleen joku suloinen sarjakuvahahmo tms.hahmo <3 En saa päähäni minkä.

Ei oo mullakaan saumuria :/

Maria kirjoitti...

kesätonttu♥

Maria kirjoitti...

ps voisiko tuommoisen tilata...?

HeidiHelmiina kirjoitti...

Ihanat, erityisesti vaaleanpunainen.

Ilona kirjoitti...

Voi, hienot!

Minullakaan ei ole saumuria. Trikoon ompelussa pärjää ihan hyvin ompelukoneella. Saumuri on toki nopea sitten, kun siihen on saanut langat oikein paikalleen. Ompelukoneella trikoosaumojen suruuttelu on vähän hitaampaa, mutta ihan siistiä jälkeä silläkin saa aikaiseksi.

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Kivat hiipat! Mulla on saumurikammo, sekun leikkaa kerrasta poikki, vaikka hyvä onkin. Ompelukone on armeliaampi ;)

Merruli kirjoitti...

Merja: Trikoota pelkään minäkin -koskaan ei voi olla satavarma lopputuloksen koosta tai sauman suoruudesta.

minja:Samsam? Viitta vain puuttuu.

Maria:Laitan harkiten, laitan viestiä.

HeidiHelmiina:Vaaleanpunainen taitaa olla minunkin suosikkini, koska siinä saumat on suoremmat :o)

Ilona:Koneessani pitäisi olla ihan kohtuuhyvä overlock-ommel, mutta pistonpituuksia pitäisi säätää ilmeisesti jotta saisin tikistä kauniimman. Tuohon neulanvaihtorumbaan tuossa meinaa hermo mennä.

eilen tänään huomenna:Totta, saumurin leikkuuterä aiheuttaa kieltämättä ylimääräistä sydämentykytystä, mutta saumurilla olisi mukava kaahata. Ompelukoneen jousto-ompeleet on melkoista paikallaan surruttelua.