22.6.2011

Herkkulautanen
Mummulareissu on yleensä myös kirpparireissu ja niin tälläkin kertaa. Löytyi pikkukukka-lautanen kesäherkuille eurolla (samassa paikassa olisi ollut myös oikein hinnoiteltuja Arabian lautasia kaksipääkotkaleimalla, ne jätin suosista jollekin todelliselle keräilijälle), tummapohjaista keltaruusukangasta, mekot tytöille, Marimekon body nuorimmalle ja kietaisumini  jonka käyttökelpoisuutta pitää vielä harkita itselleni.Tuli taas löytöjä tehnyt olo.

Hankalampi houkutus on paikkakunnalle ilmaantunut lankakauppa, josta en selvinnyt aivan yhtä edullisesti kuin kirpparin kiertämisestä. Keksimmäinen tyttö oli mukana ja teki valitsemistaan langoista kesäpipotilauksen. Saatat ehkä arvata, mikä väri on äidin valitsema kontrastiraita. Tuli lanka-addiktiolo.

Onneksi lautaselle on laittaa jotain ilmaista ja terveellistäkin. Itsekasvatetut mansikantaimet alkavat tuottaa satoa ja sisarukset laskevat saamansa mansikat tarkkaan. Tuli taas kunnon kesäolo.

Kun on lautanen, tarvitaan myös ruokalappu. Paitsi että tämä ei ole ruokalappu vaan kuolalappu, jonka virkkasin kokeilumielessä puuvillapellavalangasta. Ehkä virkkailen niitä lisää, koska vauvan paitaa ei tarvinnut vaihtaa tänään kertaakaan, eikä lappu tuntunut menoa haittaavan. Tuli tyytyväinen olo.


A trip to fleamarket, yarn shop and my in-laws and something crocheted for the baby. The best of all are the home grown strawberries which are ripening in our yard.

5 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Hyvä idea, tuo lappu! En lakkaa ihastelemasta tuota pöytäliinaasi, ja lautanenkin on niiiin kaunis.

minja kirjoitti...

Onnea löydöistä! Mulla on lieviä vieroitusoireita kirppareista just nyt :D

Kuolalappu on älyttömän söpö!

coco kirjoitti...

oh, how sweet plate and lovely crochet bag. Makes me smile.
thank you.

Merruli kirjoitti...

Mirva: tuo pöytäliina on oikeastaan kangasservetti, mutta pikkuliina onkin paras, niin ei tarvitse joka ruokailun jälkeen vaihtaa ;o)

minja: Minulla oli tosi pitkä kirppistauko tässä välissä. Onnistuin jopa olemaan viikon itsepalvelukirpppiksellä myymässä ilman että ehdin kiertää muiden pöytiä - se oli jo suorastaan kummallista. Seuraava lappu on jo tekeillä.

coco: It's an old Arabia plate - a happy find.

Mona kirjoitti...

O'ou...minä tein suuri tuollaisesta lautasesta koruja ;-)