30.5.2011

Neljä terälehteä/Four petalsVauva on  neljä kuukautta vanha, tomera, topakka ja jämäkkä naurusuu. Isosisko on vielä neljä viikkoa neljän vanha. Niin iso, että heitti hyvästit apupyörille ja opetteli itsekseen lukemaan, mutta niin pieni, että uusi isosiskon osa ottaa yhä koville -suututtaa, harmittaa, laittaa suun puhumaan ikäviä sanoja. Perheen aurinkoinen on kääntänyt takkinsa. Toivon, että kihinä joskus tasoittuu. Jos neljä ensimmäistä kuukautta eivät ole riittäneet, niin ehkä ne neljä seuraavaa. Silloin olisi jo syksy.

Mutta nyt on vielä kevät ja kahden yön päästä kesä, niin katsoi eskarilainen kalenterista. Peltokanankaalilla on kukassaan neljä terälehteä, ristikukkainen. Kukkanuppuset kävisivät kuulemma parsakaalista ja lehdet salaatista, mutta minä keräsin niitä uuden kimpun maljakkoon. Katselen vain, en vielä tohdi maistaa ja taisi olla ensimmäinen kerta että ymmärsin haistaa.

Bittercress is my newly found favorite to adorn my kitchen table. I haven't tasted it yet, even though the herb should be edible. I just enjoy the color and fragrance of it. The flower has four petals and my youngest is now four months old. My four-year-old will be four for four weeks.

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

kaden yön päästä on kesä.Ihanaa arkea sinulle Merruli kulta pienokaisen ja isojen pieniesi kanssa!Muista huilia omien puuhen parissa.

Maria kirjoitti...

hups blogitonttu syö taas kirjaimia:D no ymmärsit varmaan mitä tarkoitin

Mirva kirjoitti...

Olenkin miettinyt mikä tuo kukka on. En muista, että pohjoisessa olisi sitä kasvanut ainakaan niin paljon kuin täällä. Olen aikonut poimia niitä, mutten ole poiminut kun en ole tiennyt mikä se on. Hienon näköinen maljakossa, tuo alakuva on aivan upea!

Oi, kahden yön päästä kesä? Ihanaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit kuvat!

Lissu kirjoitti...

Pikkunaisten elàmà ottaa joskus koville - kaikille osapuolille. Mutta kyllà se siità. Jos peltokanankaali on poimittu kaukana tiestà ja lannoitetuista pelloista, voit huoletta maistella. Luonnossa on paljon naposteltavaa!

Merruli kirjoitti...

Maria:Nyt on jo yö ja mittari näyttää miltei kahtakymmentä. Se kesä taisi tullakin jo tänään! Eipä pari pudonnutta kirjainta menoa haittaa.

Mirva: Ilmeisesti kanankaali ei ole vielä levinnyt kovin pitkälle pohjoiseen, sekin on tulokaslajeja. Kukan sitruunankeltainen vetoaa minuun tänä vuonna, aiemmin olen pitänyt sitä jotenkin hyökkäävänä. Voi kiitos kuvakehusta!

Sara: Kiitos!

Lissu:Varmasti aika tekee tehtävänsä - niin uskon minäkin. Paljon vain saa tehdä töitä itsensä kanssa, jotta palautevirta keskimmäiselle pysyi positiivisempana. Maljakossa olevat yksilöt on aivan tienvarsikamaa, joten niitä ei tosiaan parane syödä. Poimulehteäkin pitäisi päästä jostain pakokaasun ulottumattomista hakemaan, joten samalla voisi napata hieman kanankaaliakin...