16.2.2011

Tyttövärejä


En usko tyttöväreihin ja poikaväreihin, silti meillä voi ladata pesukoneeseen kerralla rummullisen punasävyistä pyykkiä. Vaikka kuinka olisin ympännyt tyttöjäni vihreään ja oranssiin, nostaa pinkki päätään väistämättä jossain vaiheessa. Koska nyt perheessämme on kolme tytärtä ei pinkki tule lähiaikoina loppumaan, vaikka esikoululainen alkaakin jo suuntautua vähitellen sinisen sävyihin ja keskimmäisen lempiväri on liila. En voi myöskään väittää vastustavani tytöillä pinkkiä, kunhan saan yhdistää sen harmaaseen, vihreään tai kullankeltaiseen. Oma vaatevärini pinkki ei kuitenkaan ole, minulla on yksi vaaleanpunainen trikoopaita.

2.25mm dpn
Zitron Trekking Undyed bamboo &Silk
itsevärjätty Emo-väreillä

Samaa kieltä vaatekaappini kanssa puhuu lankavarastoni. Lankalaatikostani löytyy yksi etäisesti pinkki sukkalankavyyhti ja mitään täysin vaaleanpunaista en ole koskaan neulonut. Liilaa ja violettia on sitten senkin edestä. Viime aikojen neuleissa itselleni on violetti ollut voitolla. Juuri ennen synnärille lähtöä sain Maeva-sukat valmiiksi. Ohje ei ollut selkeimmästä päästä, mutta lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Itsevärjätty lanka tekee sukista sitäkin mieluisammat. Helmikuun ensimmäisellä viikolla harjoittelin Salomonin solmujen virkkauksen ja tein pikapikaa Drops Andes-langasta huivin. Kevyt, mutta lämmin huivista tuli, mutta Salomonin solmujen fania minusta ei kuitenkaan tullut, vaikka nopeita  ja helppoja ovatkin tehdä.


Salomonin solmu-huivi
Drops Andes 100g
koukku 8mm

10 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihana Maeva! Millonkahan ehdin itse tuohon malliin...no jossain vaiheessa. :) Lämpimän näköinen huivi myöskin.

piilomaja kirjoitti...

Toi pinkkijuttu on kyllä osittain vähän kulttuurisidonnainenkin ilmiö.
Ei täällä esim. pinkkiä tyttölapsilla juurikaan näe eikä nähnyt Ranskassakaan. Hollannissa sen sijaan kyllä, kovastikin.
Siellä se oli oikein PINKKIÄ eikä mitään hentoa vaaleanpunaista.

Lissu kirjoitti...

Vaaleanpunaiset vàrit saa aina hymyn nousemaan kasvoille. Itsellàni ei kyllà sità vàrià ole. Punainen on taas noussut vihreàn ja harmaan rinnalle. Upeat sukat. Salomonin solmu -tòità on muutama keskeneràisenà... Syystà tai toisesta. Kutita pikkuista leuan alta!

outi kirjoitti...

Ihminen siellä vauvan kanssa tai viimeisillään ollut raskaana ja sukkaa ja huivia pukkaa! Ja meitsi ei saa mitään aikaan, purkaa vaan. Kyllä nyt pitää ruveta jotain ryhtiä löytymään tännekkin! Aivan ihana tuo eka kuva.

Maria kirjoitti...

Tosi kaunis tuo huivi!Minulla oli lahjana tuollainen vihreä mutta joku onneton pitkäkynsi kähvelsi sen kirjaston naulakosta:( (ja sitten ei ollut huivia)
Olet uskomattoman ihanaa käsilläsi aikaan saava nainen.Nautin kun katselen .

Merruli kirjoitti...

hillanen:Ihastuin tuohon Maevaan heti kun näin Knittyn. Nyt ohjeessa olleet vrheetkin on kait jo korjattu.

piilomaja:Varmaan pinkin suosio voi osittain johtua lasten hiusten ja ihon väristäkin, haaleille suomalaislapsille sopii vaaleat sävyt. Olen yrittänyt kaupita tytöille harmaata, mutta eivät suostu sitä pitämään. Kun kävin lasten vaatekasoja tässä läpi, huomasin että suurinosa vaaleanpunaisista oli lahjaksi saatuja vaatteita tai tyttöjen itse kaupasta valitsemia. Ilmeisesti vaaleanpunainen on turvallinen valinta tyttöperheeseen.Toisaalta aina ei kaupoissa ole edes muita vaihtoehtoja kuin vaaleanpunainen ja sininen...

Lissu:Kukissa pidän vaaleanpunaisesta paljonkin. Jokunen vuosi sitten oli minulla punainen kausi, mutta nyt ei ole näkynyt. Värimieltymysten vaihtelu on aika mukava ilmiö.

Outi: No, mutta sinä oletkin töissä ja se vie jaksamisesta aika ison osan, ei voi silloin neulemojokaan olla parhaimmillaan. Hiihtolomalla sitten!

Maria:Siis mitä röyhkeyttä, että varastaa nyt toiselta huivi. Kuinka sellaista kehtaa edes käyttää.

piilomaja kirjoitti...

Aloin muistella aikaa silloin 'sata vuotta sitten' kun me oltiin pieniä. Oliko silloin vaaleanpunaisia vaatteita? En muista yhtään. Jotenkin tuntuu ettei ollut. Milloinkahan se tuli kuvaan mukaan?

Merruli kirjoitti...

piilomaja:Epäilen vahvasti jotain 80-luku jäämää. En muista itseltäni lapsuusajalta ylipäänsä vaaleanpunaisia vaatteita. Toki silläkin on vaikutusta, että äitini ompeli ison osan vaatteistani ja aika samat värimieltymykset hänellä kuin mitä minulla nykyään.

Zelda kirjoitti...

Käsittämättömän upeat sukat! Nams:)

Merruli kirjoitti...

Zelda: Kiitos paljon! Ja menivät käsittämättömän nopeasti rikki. Toisessa sukassa on nyt jo kaksi reikää pohjassa. Hieman epäilyttää olenko värjännyt langan liian kuumassa liemessä...