21.1.2011

Oranssia alle ja päälle


Pattern: Pebble by Nikol Lohr
Yarn:Artesano Superwash merino 60g
Needle:3.5mm circular

Keskiviikko on meillä herkkupäivä, koska silloin mies käy työmatkalla hakemassa viikon satsin hedelmiä ja kasviksia Luomulaatikolta ja herkuttelu jatkuu loppuviikon. Tuo herkkusuklaa ei vain valitettavasti kestänyt minulla kuin eiliseen,-taisi löytyä uusi suklaasuosikki. Luomusitruksilla on paria poikkeusta lukuunottamatta menty tämä talvi ja en voi kuin ylistää mehukkuutta ja makua. Pari kertaa on pitänyt tehdä täydennystä lähikaupan normivalikoimasta ja pettymyksiä ovat olleet molemmat kerrat. Puolukat on pakkasesta jo melkein syöty, mansikkamurskeet ehkä puoleksi ja mustikat samoin. Jos oikein ekologinen olisi ei tuontihedelmiä saisi syödä, mutta niin pitkälle en vielä taivu. Tammikuun perinteisiä linssisosekeittoa ja kasvissosekeitto (oransseja) on myös syöty.

Tulokkaalle valmistui jälleen yksi villavaate lisää. Porkkanasoseen värinen merinoliivi. Nopea ja hauska ohje. No, nappien ompeleminen ei kuulu lempipuuhiini, mutta ne sattuvat olemaan tuon liivin juju. Tämä oli ensimmäinen projektini tuosta Artesanon superwash merinosta. Hieman jo huolestuin kun laitoin liivin viimeistelypesuun upottaen ja altaasta nousi jotensakin lörpsähtänyt rutjake, mutta lanka otti kuivuessaan muotonsa takaisin ja pehmeni entisestään. Täytyy tunnustaa, että tuon liivin kanssa mallasin jo vauvan vaatekaapista pari asukokonaisuutta valmiiksi. Mietin josko laittaisin edellisen postauksen lintumerkin ommellen liiviin, mutta oikeastaan se ei kaipaa muuta kuin sen tulokkaan sisäänsä.

January calls for vitamin colors and especially the color orange is part of my winter time every year. I have been eating especially lovely ecological citrus fruits and I have to say I'm not going back to the normal kind. The taste and the juiciness of the eco ones is just so much better.
One more garment for the baby is ready, a juicy colored vest. A lovely and very quick pattern and I can hardly wait to dress the baby with it.

12 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Mä olen monesti miettinyt että pitäis kokeilla noita laatikoita, mutta olen sitten pihistellyt. Vaikka onhan ne tosiaan laatukamaa. Mutta siis saako niissä suklaatakin?? Olen luullut että vaan vihanneksia ja hedelmiä...

Merruli kirjoitti...

Riikka: Laatikosta voi ostaa vaikka pelkästään irtotuotteitakin, kunhan tulee se minimitoimitusmäärä täyteen. Aika usein otetaan joku soveltuva laatikko ja siihen päälle irtona se mitä kaapeista puuttuu. Laatutuotteita ovat ehdottomasti olleet ja jos on ollut esim. huono tomaatti mukana niin se on saatu korvattuna seuraavalla kerralla, kun on asiasta huomautettu.

Niina kirjoitti...

Voi miten suloinen tuo liivi! Ja suklaa kuulostaa hyvältä,nam:)

Me ollaan syöty vaan ihan tavallisia klementiinejä,en ole luomuja täällä edes nähnyt..olisi kyllä ihanaa päästä maistamaan. Mutta ajattelen niin,että on parempi syödä edes noita tavallisia kuin ei mitään. Tai siis niin,parastahan tosiaan olisi olla syömättä mitään ulkomailta kuskattua niinkuin sanoit,mutta siihen en kyllä minäkään taivu.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Ihana liivi! Malli ja väri ja kaikki :) .

Kirjailijatar kirjoitti...

Nyt voin vain todeta, miksen asu Tampereen seudulla? Tilaisin Luomulaatikosta. No, voihan tännekin tilata jostain ja Ruohonjuuri on täällä, ja toinenkin luomukauppa. Minä olen vain niin pirun laiska kaupassa kävijä.

Nyt tekee mieli kumpaakin, suklaata ja klementiinejä.Mutta taidan sen sijaan juoda kohta kuohuviiniä. Viikonlopun aloittava perinne.

Maria kirjoitti...

Suloinen liivi ja ihanat herkut !
Meilläkin hyvä kokemus ruokapiirissä mukana olosta-steiner koulun kautta olemme olleet jo vuosia mukana-jauhot,pesuaineet sun uut ja herkut :D tietenkin-
oikein lämpöinen ajatus sinne niin sinulle kuin masuasukkaallekin♥
ps nalle kohtaa huomenna emäntänsä:D

hillanen kirjoitti...

Ihana nuttunen :)

Katja kirjoitti...

Aivan samaa mieltä. Luomulaatikon hedelmät ovat taivaallisia. Niin makeita appelsiineja en ole koskaan syönyt, suorastaan ahmin ne. Oranssi on hyvä väri tammikuuhun muutenkin, harmaata on nyt riittänyt ihan yli oman tarpeen.

Satu kirjoitti...

Suloinen pikkuinen liivi!

AnniP kirjoitti...

Energisiä oransseja! Luomuhedelmistä haaveilen, edes maistiaisiksi joskus.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Odotan yhä, josko sieltä suunnasta tulisi tekstaria, niin alan käydä varaston vauvanvaatteita läpi:-) Meillä lapset sairaita ja mies 8 päivää reissussa - Washington ensin 5 päivää ja sitten Bryssel 3 päivää. Pitääköhän olla huominen pois töistä... Ihana liivi!

Anu

Merruli kirjoitti...

Niina: Tampereen seudulla on kyllä oiva luomutarjonta. Ilman sitrusten ja marjojen vitamiineja ei kannata edes yrittää selviävänsä.

Miia-Rebekka: Kiitos ja ehdoton bonus oli tuo mallin nopeus.

Kirjailijatar: Tampereella luomu-ja lähiruokaa on kyllä kiitettävästi nykyään tarjolla.Luomulaatikon ehdoton helppous on juuri tuo tilauksen tekeminen netissä etukäteen. Perjantain kuohuviiniperinne kuulostaa aika herkulta - vaihtuuko plaatu joka viikko, vai onko joku tietty suosikkimerkki?

Maria:Ruokapiiriin kuuluminen varmasti helpottaa arkea. Toivottavasti nallen ja emännän kohtaaminen sujui suotuisasti.

hillanen: Kiitokset!

Katja:Ne veriappelsiinit varsinkin oli aivan huippuja. Onneksi on lunta, kamalinta olisi kuratammikuu.

Satu:Tuota ohjetta uskaltaa suositella ja se olisi helppo suurentaakin.

AnniP:Aina ei valitettavasti kaupoistakaan saa luomuhedelmissä parasta laatua, kun odottelevat ostajaa pitkiä aikoja.

Anu: Täällä vieläkin olen, mutta tekstarin laitan heti kun on ilmoitettavaa. Jaksamista väliaikaisyksinhuoltajalle ja paranemisia!