13.12.2010

Vaihtoehtoja


Katselen kotia sillä silmällä. Sillä silmällä, joka näkee ylimääräistä tavaraa, järjestämisen tarvetta, poislaittamisen houkutusta, selkeyttämisen tarvetta. Mutta niitä paikkoja on liian monta. Liian monta kaapin perukkaa, hyllyn päällystää ja nurkkaa. Ei tiedä, mistä aloittaa. Vai aloittaako ollenkaan, antaako olla? Lapset ovat vielä tämän viikon hoidossa, olisi oiva tilaisuus tehdä yllätyshyökkäys vaikka lasten leikkihuoneeseen. Poisjärjestämisen vastapainoksi pitäisi myös aloittaa varastosta vastasuuntainen liike vauvatavaroiden kanssa. Viikon tunnuslause olkoon: "Vie mennessäs, tuo tullessas." Tai sitten jään tuijottelemaan vain ikkkunasta amaryllikseni kanssa.

Our home is in serious need of re-organizing. So many things which I should put away and so many baby things I should carry inside from the storage. Maybe I could just sit and stare out of the window with my flower.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Aloita ikkunasta tuijottelulla ja jatka sitten muihin jos siltä tuntuu.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minulla taas on niin järjestyksessä ja selkeää vielä muuton jäljiltä, että kaipaan jo tavaroita seinille yms. En vain ole ehtinyt, kohta en kyllä jaksa enää katsoa paljaita seiniä. Eli tuohon pulmaan tepsii ainakin muutto :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen vähitellen tehnyt paljon kaikenlaista järjestelyhommaa.
Vanhempani tulevat ja viipyvät yli kaksi viikkoa ja ihan jo mahtumisen vuoksi on tehtävä. Minusta on myös kohteliasta tulijoiden vuoksi raivata ja puunata vaikkeivat nuo olekaan sellaisia jotka katselisivat minun kotiani "sillä silmällä".


On ollut kiva järkkäillä ja siivota kun on ajatellut samalla tulevia pyhiä. Tämä on ollut sellaista hyvän mielen puuhaa, ei sitä agressiosiivousta jota yleensä harrastan mm. lastenhuoneen suhteen;-)

Ilse kirjoitti...

Hyvää viikkoa sinulle, Merruli! Toivottavasti ei mene aggressiosiivouksen puolelle (kiitos Violetille mainiosta sanasta!). :)

Vatsasi tuolla alempana näyttää ihanalta. :)

Maria kirjoitti...

On varmasti hyvää tekevää katsella amaryllista ja sitten taas kohtaa kodissa johon haluaa järjestystä:D
Muista levätä myös!

Merruli kirjoitti...

Jonna: Aika tuntuu menevän tai oikeastaan katoavan -ehkä tuijottelen huomaamattani ja hitaampi olen kuin tavallisesti. Siivousrintamalla ei siis mainittavia suoritteita...

Kirjailijatar: Muutto on ehdottomasti paras keino kunnon siivoukseen, paitsi että kun muutimme tähän olin raskaasti raskaana ja energiaa ei ollut tavaroiden raakkaamiseen. Tyhjien seinien kanssa en osaa olla minäkään, mutta tyhjät pöytätasot ja hyllynpäälyset kelpaisi.

piilomaja: Juu, tuo aggressiosiivous on vähän liiankin tuttua. Nyt yritän ottaa mahdollisen parin vuoden kotiolon siivousaikataulun lähtökohdaksi - ei iske epätoivo eikä paniikki.Onpa ihanaa, että saat rakkaita jouluvieraita.

Ilse: Kiitos, kyllä tästä ihan mukava viikko taitaa muovautua. Aika monesti siivoan juuri sillä aggressiomeiningillä, nyt taitaa olla parempi välttää sitä.

Maria: Toistaiseksi suurin estetiikka tässä kodissa onkin tuo amaryllis, mutta hiljaa hyvä tulee. Vatsanahka ainakin viimeistään kertoo, koska on levon paikka - ei anna silmittömästi reuhuta.