28.8.2010

Pesäydyn


Lähestyvä syyskuu ja selvästi kylmenneet ilmat antavat luvan monenlaiseen pesiytymiskäyttäytymiseen. Valon määrän vähenemiseen on varauduttava kynttilöin. Kylmiin ilmamassoihin valmistaudutaan hamstraamalla lankaa ja neulomalla hartiat jumiin. Puutarhan kuihtumista paetaan sisätiloihin kukkakimppujen kanssa ja koska sisällä tullaan oleskelemaan taas entistä enemmän on oikeutettua ostaa uusi pöytäliina ja katsella kaihoisasti kirppareiden astiakasoja.
 
Lankakasasta löytyy vauvaneuleisiin Baby Silk-lankaa, paria vaippapöksykelpoista huopuvaa lankaa ja itselle Kashmirsilkkiherkkua Schoppelwollelta. Pika-apuna puikkoilin Manos del Uruguay Silk Blend-langasta yksinkertaiset, suloisen pehmeät ranteenlämmittimet Maine Morning Mitts-ohjeella, joka on hyvä aivot narikkaan ohje. Olisi vain pitänyt valita vieläkin pienemmät puikot, jotta neuleesta olisi tullut tasaisempaa, mutta kyllä nuo kylmän karkoittaa.


The closeness of September and the cold weather make one long for all things cozy: candles against the disappearing light, yarn against the coldness, flowers from the garden in order to preserve some of the summer just for a while longer.

The new pile of yarn consists of Baby Silk yarn for baby knits, some heavier yarns for diaper covers and of some cashmere luxury for me.A quick knit from last week were the Maine Morning Mitts out of Manos del Uruguay Silk blend yarn. The result is super soft, but not as beautiful as the yarn would allow. Well the most important thing is that they keep me warm.

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mikähän niissä astioissa kiehtookin. Minä ostin tänään kirpputorilta kaksi keraamista viinilasia. Ja langat ja neuleet puhuttelee nyt enemmän kuin aikoihin.

Rva Pioni kirjoitti...

Kukkakimput on poimittu, Manosia on täälläkin puikoilla, on postimyynnistä hsnkittu sadetakki ja kynttilät... Antaa sataa vaan ja syksy saa tulla.
Hyvää syksyä Merruli!

himalainen kirjoitti...

Pesäydyn-otsikko on ihana :)
Ja just tuo ajatus, että syksy antaa luvan monenlaiseen pesiytymiskäyttäytymiseen.

Merruli kirjoitti...

Jonna: Ehkä astiat on perheen ruokkimisen yksi ilmenemismuoto. Neuleinto on parempi kuin pitkään aikaan, mutta valitettavasti niska niskoittelee vastaan.

Rva Pioni: Tuo sadetakki onkin ollut nyt mulla joka päivän takki. Vihdoin tämän kesän alesta raaskin sen investoida, eikä kaduta!

himalainen:Talviunikoloa sitä kai itselleen rakentaa. Talven tullen välillä toivoo, että saisi vain jäädä sinne pesäänsä kuin karhu konsanaan, mutta syksystä vielä nautin.