12.8.2010

Papunen/Peas in the pod




Tilasimme ensi kertaa luomulaatikon ja laatikon sisältö oli ensiluokkaista. Kun laatikosta löytyi vihreitä leikkopapuja muistin, että melkein samaa lajia löytyy omalta kasvimaalta. Keltainen vahapapu oli ottanut salakavalan loppukirin kypsymisessä ja sain korjata satoa niin itselle, naapuriin kuin anoppilaankin. Ajattelin kokeilla Anna Bergenströmin minttuwokkipapuohjetta. Viime vuodesta opin, ettei pakastimeen säilöttyjä leikkopapuja tule hyödynnettyä riittävästi, joten parasta nauttia tästä herkusta ihan näin satokaudella. Tämä kesä on ollut suosiollinen papujen kasvattajalle ja uskallan jo toivoa, että borlotto-pavutkin ehtisivät kypsyä. 

Ehkä jo tohdin kertoa, että kasvimaan lisäksi on meneillään eräs toinenkin papusen kypsyttely. Jos kaikki sujuu hyvin saapuu pikkupapunen tänne talvipakkasilla.

We ordered a box of organic vegetables. A very delicious box actually. As the box revealed some green peas, I realized it might be time to find some more of them in our vegetable garden. I found a lot more of the yellow kind. Such an amount that I gave some to our neighbor and some to my parents-in-law. This summer has been a good one for growing peas. I even hope that the Borlotto-peas will manage to ripen.

I might say it already aloud that I have my own pea in the pod as well. If everything goes well, he or she will arrive in to the cold of new year's winter.

13 kommenttia:

Mimmi kirjoitti...

Oi, onnea odotukseen, ihana uutinen! Tuo luomulaatikko kuulostaa hienolta, taidanpa tilata itsekin moisen joskus.

Pauliina kirjoitti...

Vau, onnea odotukseen! Tuo Luomulaatikko kuulostaa hyvältä.

HeidiHelmiina kirjoitti...

Paljon onnea!

siina*k kirjoitti...

Uih, onnea valtavasti! ♥

Jonna kirjoitti...

Ihanaa! Paljon onnea odotukseen!

Liivia kirjoitti...

Rrrrakastan noita vaaleita papuja. Pitääkin mennä äidiltä norkumaan, omani eivät kasva edes oikein taimelle.

Oho, pikkupapu! Onnea kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Mies tuli vastaavan laatikon kanssa toissapäivänä töistä. Oli ottanut kokeeksi. HInta 20 euroa ja koska oli valinnut yllätyssisällön niin oli sekaisin vihanneksia ja ja juureksia ja hedelmiä.
Oikein maistuvia kaikki!

Ripsu kirjoitti...

Onnea, onnea!

Merruli kirjoitti...

Kiitokset kaikille onnitteluista. Mietin, että puhelenko odotuksesta täälläkin, mutta en oikein osaa rajata sitä kokemusmaailmastani uloskaan...

Mimmi:Tilaa ihmeessä luomulaatikko. Pelkäänpä, että kyseisestä laatikosta taitaa tulla tässä perheessä tapa.Tämän viikon boksista on syöty jo suurin osa.

Pauliina: Laatikon sisältö on ollut todella maistuvaa.

Liivia:Äidin kasvimaalla on hyvä käydä aina välillä, sieltä minäkin usein ruokakaappia täydennän.Vahapapuja ei paljon kaupassa näy, Hallissa olen välillä nähnyt. Minä pidin koko alkukesän kasvuston päällä harsoa, koska pavut on aika nirppanokkia säiden suhteen.

piilomaja:Laatikkoliikehdintää siis havaittavissa laajemminkin. Juuri tässä mietittiin, että minkä sortin laatikko haetaan ensi viikolla, kun hedelmätkin houkuttelisi ja lähikauppojen luomut on mitä on.

Ripsu: Hei, pitkästä aikaa ja kiitokset!

Riikka kirjoitti...

Paljon onnea pikku papusesta! Mulle tulikin heti otsikosta sellainen papu mieleen:)

Itsekin olen luomulaatikosta haaveillut, vaan en ole raaskinut...

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten ihanaa, onnea teille! Ja hyvää papusen odotusta.

Nyt kyllä harmittaa, ettei luomulaatikkoa voi tilata Turun seudulle.

Jonna kirjoitti...

Minua jäi kanssa kaivertelemaan luomulaatikko, olisikohan Helsingissä vastaavaa toimintaa?

Merruli kirjoitti...

Riikka:Kiitos onnitteluista! Kertahintana laatikon hinta tuntuu toki paljolta, mutta luulen, että näitä kasviksia ei raaski jättää jääkaapin perille homehtumaan ja toisaalta ainakin tietää tarkalleen paljonko kasviksiin menee ruokabudjetista viikon aikana.

Kirjailijatar:Kiitos! Luomulaatikko taitaa olla uranuurtaja toimintatavassaan Suomessa. Pidän siitä, ettei homma ole yhtä sitovaa kuin luomuruokapiiriin ryhtyminen.

Jonna: En muista ainakaan kuulleeni aivan samanlaisesta toiminnasta, mutta muistaakseni joku Helsingin suunnalla asuva luomuviljelijä toimitti joskus laajaa valikoimaa kasviksiaan laatikkoperiaatteella pääkaupunkiseudulle. Viljelijän nimestä ei kyllä ole enää edes hataraa muistikuvaa, tai no muistaakseni oli ruotsinkielinen sukunimi, mutta en uskalla arvailla enempää.Tietäisiköhän ne siellä Lasipalatsin lähiruokatorilla asiasta?
Ehkä luomulaatikko kysynnän perässä vielä laajentaa pääkaupunkiseudullekin...