15.12.2009

Seimen äärelle/ Nativity scene



 

Joulukalenterista on tullut lapsille jokunen seimihahmo. Päähenkilö äiteineen puuttuu vielä maisemista, kuten myös itäisenmaan tietäjät, mutta muuta yleisöä ja osallistujaa seimen luona on näkynyt siihen tahtiin, että erämaan hiekka on alkanut siirtyä olohuoneen lattialle ja kokoontumiset enteilevät lähinnä vedenpaisumuskertomusta. Minulla on ollut monta hilpeää hetkeä seuraillessani lasten tulkintoja Betlehemin tapahtumista.

The nativity scene, which is building up in our living room table, has seen many interesting gatherings, although the leading charachters of Christmas are still waiting for their turn in the advent calender.

8 kommenttia:

Julie kirjoitti...

That nativity scene is too lovely. I'll bet children love it!

Mimmi kirjoitti...

Hauska joulukalenteri-idea nuo hahmot! Meillä ei vielä ole kalenteria, mutta ensi vuonna varmasti on, ja taidanpa laittaa sinne seimihahmoja, kun niistä kerran on noin paljon iloa sekä aikuisille että lapsille.

HIIRIEMO kirjoitti...

Ihana postaus! Meilläkin rakennettiin jouluseimeä viime vuonna samalla idealla. Joka yö asetelmaan ilmestyi jotain uutta.

Outi kirjoitti...

Nyt on kyllä ollut sen verran monta seimipostausta eri blogeissa, että taitaa ruveta mullakin ihan kuumottamaan. Jokohan sitä ensi jouluksi? Teillä on hieno yleisöryntäys siellä!

Lissu kirjoitti...

Niin on kansainvàlinen seimi syntymàssà, ettà! Lasten kommentit aiheesta ovatkin aarteita. Olen hengessà mukana.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Oi miten ihana ja samalla saa lapset leikkiä!Kaunis!

Hyvää illan jatkoa!
Anu

violet kirjoitti...

Heh, tää on hyvä!
Meillä on myös juuri olohuoneessa pyramidi jonka ympärillä parveilee kaikenlaisia eläimiä jääkarhuista alkaen...

Merruli kirjoitti...

Thank you for all your comments and merry Christmas -even though it's almost gone already!

Kiitos kommenteista ja myöhästyneet hyvän joulun toivotukset kaikille!

Julie: You are right: they love it.

Mimmi:Muutakin kalenterista tuli, jo siitäkin syystä, että Schleich-hahmot ovat hintavia. Onneksi seimihahmot kelpasivat yhtä hyvin kuin suklaakarkit.

Hiiriemo:Joskus kun saisi aikaan, niin olisi ihana tehdä yhdessä jokaisena joulukuun päivänä jotakin asetelmaan liittyvää. Niin suunnitelmallinen en ole vielä pystynyt olemaan.

Outi:Aika monta seimipostausta on omiinkin silmiini osunut. Vaikka kyseessä on katolinen perinne, niin tämä mielestäni luontuu ihan mukavasti Suomeenkin. Olen hieman yllättynyt siitä, että Jeesus-vauva on näin pari päivää joulun jälkeen vielä tallella.

Lissu: Sinulla olikin oikein ammattilaisseimiä postattuina.Onneksi väkimäärä seimen ympäriltä vähän väljeni ja hiekkaakin riitti jouluun asti, mutta monta leikkiä tuosta irtosi.

Valloittava valkoinen:Kiitos! Ensi vuonna pitää ottaa asetelmalle suurempi alusta, alkoi näet tulla leikkijöille aikaa myöten ahdasta.

Violet:Pyramidi-leikki kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, varsinaiset seikkailut uskoisin siellä olevan käynnissä. Voi, jääkarhuparkaa Saharan kuumuudessa. Tarkemmin ajateltuna Betlehemissä oli myös jääkarhu liikkeellä useamman päivän ajan.