3.8.2009

Crunch/ Rouskis
Our family could eat these endlessly. I'm overtly happy to have these growing in the vegetable garden this year, I mean kohlrabi or German turnip. Its' crunchy, juicy freshness makes it almost addictive. Go ahead and try it, if you haven't yet!

Näitä perheemme voisi syödä loputtomasti. Ylionnellisena seurailen kyseisen sadon kasvua vihannespalstallani. Tämä herkku on kyssäkaali. Sen ihana rouskuva, mehukas raikkaus tekee kasviksesta suorastaan riippuvaiseksi. Kokeile ihmeessä, jos kasvis on sinulle vielä vieras!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, myönnän että vieras on. Pitääkin kokeilla. Onpa varmasti mukavaa syödä oman palstan satoa.

Kiitos selkeästä napinpäällystysohjeesta. Olenkin aina halunnut tietää, kun ei ole itsellä kokemusta. Nyt täytyy vaan keksiä mihin päällystettyjä nappeja käyttäisi, että pääsee kokeilemaan päällystämistä. Toivottavasti meidän pikkukaupungistakin löytyy kaupasta noita nappipohjia.

Satu kirjoitti...

Olen samaa mieltä, herkku on! "mehukas raikkaus" on juuri oikea kuvaelma kasviksen mausta!

Syysleimu kirjoitti...

Pitää kokeilla, ei ole viime aikoina tuo kasvis tullut vastaan missään yhteyksissä.

HIIRIEMO kirjoitti...

Tuollainenko on kyssäkaali? Aika kaunis yksilö ja ihana väri! Täytyypä hakea kaupasta maistiaista ja harkita viljelyä ensi kesänä...

Peanut kirjoitti...

Kaunis kasvi. Mutta mitä siitä tehdään ja millaisena se syödään?

Lissu kirjoitti...

Minäkin tykkään rouskutella kyssäkaalia. Ihan semmoisenaan. (Myös kaaliperhoset tykkää!)Puuttuu, jos pääsee liian vanhaksi.
Kiitos kaunis nappiohjeesta!

Merruli kirjoitti...

Killisilmä: Tämän kasviksen olen saanut ihan lähipiirissäkin esitellä monelle, mutta joskus on ihan lähikaupassakin tarjolla. Suoraan maasta kyssäkaali on kieltämättä mehukkain.

Toivottavasti löydät nappipohjia.

Satu: Meillä lapsille voisi kummallekin antaa kerralla käteen kokonaisen kyssäkaalin ja katoaisi hetkessä.

Syysleimu: Ainakin isommissa kaupoissa, kuten Stockalla ja Prismassa kyssäkaalia on kautta vuoden, mutta nyt on parhaan kotimaisen sadon aika.

Hiiriemo: Kokeile ihmeessä. Yhtä helppo kasvattaa kuin parsakaali, mutta vettä kasvi tarvitsee hitusen enemmän. Vihreä kyssäinen lajike on yhtä hyvää.

Peanut: Ihan sellaisenaan kuorittuna kyssäkaali on parhaimmillaan. Mielestäni jopa raastettuna menettää osan viehätystään.

Lissu: Äitini palstalla kaaliperhoset olivat hyökänneet kyssäkaalin lehtien kimppuun, ja jokunen tuholainen tuolla omallakin maalla on jo näkynyt.Yritetään olla nopeampia kuin muut tuholaiset.

Sohvi kirjoitti...

Juu, olet oikeassa, varsin addiktoivaa herkkua. Siinäpä uusi tulokas lisää omiin puutarhapalstahaaveisiin...